Lopultakin kauppaan ja hamstraamaan vähähiilarista sapuskaa! Ystävä kertoi loistavan ohjeen, millä karppaaja selviää kätevästi kaupassa. Ensin mennään vihannespuolelle, tutkitaan, mitä kaikkea kivaa ja ehkä uutuksiakin sieltä löytyy. Paljon vihreää ihanaa, karppi syö paljon kasviksia. Juustoja ja leikkeleitä mukaan, sitten maitotiskille, sieltä mukaan ainakin maustamatonta jogurttia, rahkaa ja kermaa. Aitoja tuotteita eikä mitään vähärasvaisia kasvisrasvasotkuja. Kananmunia tietenkin. Sitten lihapuolelle, kannattaa hyödyntää punaiset lihat (ne, joiden hinta on alennettu, koska parasta ennen päivä on huomenna tai ylihuomenna). Jos ei noilla pärjää niin ei sitten millään.

Kauppalistani näyttikin mielenkiintoiselta:

possun sisäfilettä
kesäkurpitsaa
kukkakaalia
vihreää paprikaa
turkkilaista 10 % jogurttia
rahkaa
pakastemarjoja
funlight
tonnikalaa
maitoa
makkaraa - eikä mitään jauhojuttuja vaan mahdollisimman lihaisaa
salaattia
kananmunia
ranskankermaa
aurajuustoa
juustoraastetta
fetaa
vielä lisää kasviksia

Lisäksi ostettiin miehelle ja lapsille leipää ja tavisjogurttia. Näistä aineksista pitäisi syntyä possu-kasvis currya, makkaraa kera aurajuustolantun, rahkaa, jogurttia ja kasvispaistosta. Sain tänään ystävältäni pari kivaa pastea, joista löytyi mielenkiintoisia reseptejä. Sieltä ideat kauppalistaan. Kymmenen pistettä miehelle, se oli innoissaan kun kuuli mitä possukasvis curryyn tulee. Ikinä tuo ei ole kasviksista kieltäytynyt, ihana mies!

Mutta mitäs tänään on tullut syötyä? Aamulla paistoin tuttuun tyyliin kaksi kananmunaa, nam! Niillä läksikin nälkä niin, että jätin jogurtin syömättä. Yhden aikaan oli lounaan vuoro, koska kauppareissu oli vasta myöhemmin, söin Teema-kulhollisen kiehautettuja lanttukuutioita ja reilun palan Musta Leima Emmentalia. Ankeaa, myönnetään, mutta vaihtoehdot oli vähissä. Nälkä kyllä pysyi poissa, tankkasin vasta ennen kauppareissua yhden näkkärin.

Äsken oli iltapalan aika eli makoisaa paistosta tomaatista, (esikiehautetusta) parsakaalista, fetasta ja kuorrutusjuustosta. Eipä ole nälkä, mutta ei myöskään tukkoinen olo.

Olen huomannut jo tässä parin päivän aikana muutosta entiseen. Nyt ruoan jälkeen voi todellakin tulla kylläinen olo, pari tuntia hurahtaa kätevästi ruoan jälkeen ilman että edes miettisi napostelemista. Pari tuntia on toki vähän, mutta toisaalta alussahan tässä ollaan. Ennen tuntui, että vaikka olisi ollut kuinka ähkytäynnä, mieliteko syömiseen jäi.

Huominen onkin mielenkiintoinen päivä, jos lähdemme jouluostoksille ja syömme reissussa, saan varmasti miettiä tarkkaan, mitä suuhuni pistäisin. Joku Hesen salaattiannos kunnon salaatinkastikkeella lienee ihan sallituissa rajoissa?