Taas uusi mukava karppipäivä.

Aamiaista ei enää tarvitse syödä mahdollisimman pian heräämisen jälkeen. Taisin hoppuilla liikaakin aamiaisen pikaisuuden kanssa sen yhden alun heikkouskohtauksen pelästyttämänä. Kroppa tuntuu nyt kestävän pitkiä yön yli taukoja todella hyvin! Tänään oli ehdottomasti pisin tauko, söin eilen päivän ruoan joskus neljän ja viiden välillä ja tulin siitä niin tupaten täyteen etten voinut ajatellakaan syöväni iltapalaa. Samoin aamu venähti tosi pitkäksi, kun nuorimmainen nukkui yhteentoista. Siltikään ei ollut mikään polttava nälkä, vaan tein aamiaista ihan rauhassa. Mutta sen opin, että juustopihvien annoskokoa pitää tarkistaa... Tahdon jatkossa jaksaa syödä myös iltapalan!

Päivänruoaksi tein jauhelihapihvejä, ne on helppo modata sopiviksi sekä karppaavalle että ei-karppaaville perheenjäsenille pienellä vaivalla. Ei-karppiversioon turvottelin vähän korppujauhoja lihaliemen sekaan, itselleni jätin vain korppujauhot pois, muutoin käytin samalla tavalla sipulia ja mausteita. Pannullakin on tosi helppo erottaa kummasta versiosta on kyse. Ei sitä koskaan tiedä, jos tämmöisen ei sokeria saavan aivotoiminta on niin jumissa ettei muista... ;)

Uusi Yhteishyvä tosiaan tiesi kertoa artikkelissaan 7 faktaa verensokerista kohtana 1. Aivoille sokeri on välttämätöntä. Sokeria lehti väittää jopa pääasialliseksi energialähteeksi, jota saadaan ravinnon hiilihydraateista. Aikaisemmin moinen potaska olisi mennyt täysillä läpi, nyt ei mene! Kyllä se vaan rasva on joka naisen tiellä pitää. Onneksi sentään lopussa luvataan myös maksan tuottavan sokeria. Ovatko ketoaineet sokereja kysyy tyhmä... Tiedän, että ne kelpaavat mainiosti aivoille polttoaineeksi, mutta sokeria?

Tilasin myös Laihdu ilman nälkää hiilihydraattitietoisella ruokavaliolla, läpyskä on vaivaiset 350 sivua pitkä. Luulisi siitä oppivan jotakin siitäkin, miten kroppa toimii.