Viikonlopun Iltasanomien Plussassa oli sitruunaisen omenavaahdon ohje, kokeilin vähän karpintaa sitä.

Sitruunainen omenavaahto
4 annosta

4 hapanta omenaa
1 ml steviajauhetta
1, 5 dl vettä
5 liivatelehteä
1 sitruuna
1 dl kuohukermaa

Pistä liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuori ja lohko omenat kattilaan, kaada päälle vesi. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Purista mehu. Kiehauta kunnes omenat ovat soseutuneet, mausta steviajauheella. Puristele liivatteet ja sekoita ne omenoiden joukkoon. Lisää myös sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori. Jäähdytä hetki, vatkaa kerma ja sekoita se joukkoon. Kaada kulhoihin tai tarjoilukulhoon. Anna hyytyä jääkaapissa nelisen tuntia.

Steviaa olisi saanut olla jopa vähemmän! Tosin hyvin maistui miehelle ja lapsille, mutta minusta olisi ollut parempaa vähemmän makeana. Enimmät hiilarit tuossa tulevat tietenkin omenoista. Jos katsoo voivansa syödä silloin tällöin omenan, niin sitten tuo on mahdollista mahduttaa karpinkin ruokavalioon?