Nämä karppausviikothan kuluu melkein yhtä huomaatta kuin raskausviikotkin. :D

Viikonlopun Iltasanomien Plussassa oli mielenkiintoinen resepti punajuurista. Niitähän nyt saa mukavan edukkaasti kaupasta, joten tänään kokeilin mitä mahtaisin saada aikaiseksi. Resepti oli vaan vähän tyhmä, kun siinä ei sanottu minkä kokoisista punajuurista on kyse... Neljä punajuurta on aika suhteellinen käsite, punajuurissa kun on kokovaihtelua... Resepti on muutenkin vähän muokattu.

Pähkinäiset kookospunajuuret

voita paistamistamiseen
runsas 1 tl juustokuminaa hienonnettuna
1 tl chilijauhetta
n. 1 kg punajuuria ohuina siivuina
100 g cashew-pähkinöitä
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
purkki kookosmaitoa

Houkuttele chilistä ja juustokuminasta aromit paistamalla niitä hetki voissa. Lisää punajuuri ja pähkinät, kuullota hetki. Lisää loput aineet ja anna hautua välillä hämmentäen noin tunti tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Tuli tosi makoisaa, kookos pyöristää upeasti punajuuren makua, joka ei sekään kyllä itsessään mitenkään huono ole.