Ilmeisesti kuherruskuukausi alkaa olla ohi, huomasin nimittäin etten olekaan immuuni kiusauksille. :D Eilen kävin kaupassa ja hetkosen ajaksi erehdyin ihailemaan kaupan vihannes- ja hedelmätiskin väliin sijoitettua joulusuklaatyrkkyansaa. Kiusaus oli onneksi helppo työntää pois mielestä, en tahdo enää takaisin hiilarihirmuksi. Olen juossut päättymätöntä hiilarijuoksupyörääni tarpeeksi elämässäni, se ei todellakaan johda muuanne kuin syöpöttelyyn ja läskikerroksen kasvamiseen.

Ruoan lisukkeeksi sävelsin jotain etäisesti ratatouillea muistuttavaa. Ilmeisesti olisi hyvä idea tsekata ruokien valmistusaineet ENNEN kaupassa käyntiä? ;)

Ratatouille wanna-be
pari tomaattia
kesäkurpitsa
purjoa
kukkakaalia
paprika
voita
suolaa ja timjamia

Kalttaa tomaatit pitämällä niitä hetken kiehuvassa vedessä ja kun kuori repeää, vedä se irti veitsellä. Pilko kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi. Kuullota paistinpannussa voissa purjo ja paprika, heitä ne kattilaan, jossa on vähän vettä pohjan peittona. Kuullota muut ainekset ja kippaa nekin kattilaan. Kiehuttele miedolla lämmöllä viitisentoista minuuttia, mausta ja nauti. Oli hyvää!

Eilen tuli eteen myös ennen kokematon ongelma: en meinannut millään saada ruoasta tarpeeksi rasvaista. Outoa! Ruokana kun oli broilerin rintafileitä ja tuota ratatouillea, niin oli vaikea keksiä, mihin tunkisi rasvaa. Rintafile on valitettavan vähärasvaista! Ilmeisesti smetana tai ranskankerma voisi olla hyvä idea rintafileen kylmäksi lisukkeeksi. Pelastin päivän nauttimalla iltapalaksi turkkilaista jogurttia terästettynä kookoshiutaleilla. Jatkossa yritän suunnitella ateriat paremmin etten nyt vaan vahingossa sortuisi virallisterveelliseen liian vähäiseen rasvansaantiin enää.