Aamiaisen ja päivän ruoan söin karpisti, mutta iltapalalla tuli tehtyä pieni retkue hiilarimaahan, kuten suunnitelmissa olikin. Leipomaani jouluista tähtipullaa viitsin maistaa kaksi haukkua, eipä ollut hyvää. Oli aivan liian makeaa, joten jätin syömättä. Suklaapatukka maistui ihan hyvältä, semmoinen pieni Rainbown, mitä on viittä erilaista pussissa. Sipsitkin olivat hyviä, olisinko syönyt kymmenisen kappaletta. Mutta siihen se jäi, ei vaan tee mieli! Ennen olisin mättänyt niin kauan kuin tavaraa riittää, nyt ei oikein maistu.

Sokerihumalan sain sentään aikaiseksi eli ei ihan turhaa. Halpa hiprakka, suosittelen. ;)

Päiväruokana oli intialaista, eksoottisista keittiöistä löytyy paljon karpillekin sopivia ruokia. Ateria koostui Chicken Kormasta, mausteisesta kukkakaalista ja salaatista. Ei-karpeille oli lisukkeena myös riisiä. Karpit ohjeet tässä:

Mausteinen kukkakaali

500 g kukkakaalia
1 rkl auringonkukkaöljyä
1 valkosipulin kynsi
1/2 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa jauhettuna
1 tl korianteria jauhettuna
1 tl kokonaisia sinapin siemeniä
1 sipuli silputtuna
suolaa ja pippuria maun mukaan

Jaa kukkakaali lapsen nyrkin kokoisiksi kukinnoiksi ja kiehauta nopeasti. Taisin keittää viitisen minuuttia. Valuta vesi pois ja kääntele kukkakaalit kukinto alas päin, vesi valuu näin paremmin pois ja kukkakaaleista tulee rapeampia.

Lämmitä öljy wokissa tai paistinpannussa, ei liian kuumaksi. Lisää valkosipuli, kurkuma, kumina, korianteri ja sinapin siemenet. Sekoita ja laita kansi päälle. Odottele että sinapin siemenet poppaavat ja lisää sipuli. Paista ja sekoittele pari minuuttia eli kunnes sipuli vähän pehmenee.

Lisää suola ja pippuri. Lisää kukkakaali ja paista 3-4 minuuttia koko ajan sekoitellen niin että mausteet leviävät kauttaaltaan kukkakaalin kukintojen päälle ja kukkakaalit lämpiävät myös sisältä.
Chicken Korma

puolisen kiloa broilerin rintafileitä
2 rkl öljyä
6 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 cm pala inkivääriä raastettuna
1 tl jauhettua kardemummaa
20 neilikkaa
5 laakerinlehteä
1 tl suolaa
1,5 tl jauhettua korianteria
0,5 tl cayannepippuria
200 g ruokajogurttia
1,25 dl vettä
1,25 dl maitoa

1. Paloittele broilerin rintafileet suupaloiksi, pilko sipulit ja valkosipuli. Kuumenna kannellisessa paistinpannussa tai paistokasarissa öljy (tai vielä parempi, ghee) ja lisää sipulit. Paista sipuleita keskilämmöllä 10 minuuttia eli kunnes sipulimössö alkaa saada vähän väriä.

2. Lisää kardemumma, inkivääri, neilikat, laakerinlehdet ja suola. Paista vielä 5 minuuttia eli kunnes seon on ruskistunut.

3. Sekoita korianteri ja cayannepippuri ruokajogurtin joukkoon, lisää jogurtti vähitellen sipumössön sekaan. Sipulimössön pitäisi pysyä koko ajan niin lämpimänä, että seos kuplii.

4. Lisää kananpalat ja ruskista. Lisää vesi ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 20 min.

5. Lisää maito, sekoita ja anna hautua vielä hetki.

6. Poista ennen tarjoilua laakerinlehdet ja kaikki nelikat, jotka onnistut löytämään.