Päivä alkoi taas hienosti, eipä ollut ihmeen nälkä ja olokin mitä mainioin. Paistoin parit kananmunat, pilkoin kulhonpohjalle kivin ja lorautin jogurttia päälle. Siihen vähän kahvia ja aamiainen oli kasassa.

Lounaaksi väkäsin salaatin jäävuorisalaatista, kurkusta, tomaatista ja tonnikalasta. Kastikkeen tein turkkilaisesta jogurtista, vähän sitruunamehua ja sitruunapippuria. Vaikka luomus maistui ihan kivalta vielä kulhossa, salaatissa se ei enää ollutkaan niin hyvää. Pitänee opetella tekemään itse majoneesia?

Pääruoaksi oli makkaraa, eilisiä ruusukaalin tähteitä ja lantuista tehtyä paistosta. Lanttupaistos oli mielenkiintoinen elämys - on jotenkin jännä syödä ruokaa, joka maistuu aika tutulle, mutta ei kuitenkaan ole sama maku kuin mitä se muistuttaa. Aluksi on hämmentynyt olo, että tykkääkö vai ei. Mutta tykkäsin!

Lanttupaistos

pari kolme lanttua
reilusti valkosipulia
pussi aurajuustomuruja
purkki ranskankermaa
suolaa, mustapippuria

Silppua lantut karheaksi raasteeksi tai tikuiksi käsin tai monitoimikoneella. Kuori ja puserra valkosipuli lantturaasteen sekaan, samoin mausteet ja sekoita. Sekoita joukkoon vielä aurajuusto ja ranskankerma. Paista uunissa 200 asteessa ehkä puolisentoista tuntia. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

Iltapalaa söin vasta äsken. Aikaisemmin laitoin kyllä iltapalaa muille, mutta kun ei ollut nälkä! Tämä on aivan ihmeellistä. Iltapalaksi kokeilin turkkilaisen jogurtin ja tavallisen (fruktoosilla ja aspartaamilla) maustetun jogurtin seosta. Oli aika hyvää!