Jouluna pidin kolmen päivän tauon karppauksesta, ihan suunnitelmallisesti ja tarkoituksella. Koville otti, mieli teki palata karppauksen pariin jo joulupäivänä, mutta kun kerran olin päättänyt niin olin päättänyt. Parempi nauttia nyt kerralla kunnolla kaikista mahdollisista mieliteoista, vaikka sitten hammasta purrenkin.

Jouluaamuna nautin vielä tavallisen aamiaiseni eli munakkaan, mutta jouluaterian jälkeen nautin niin suklaakonvehteja kuin joululeivonnaisiakin. Näkkäriä ja ohrapiirakoita, jotka nyt menisivät kyllä hyväkarppiin sinänsä. En ihmeemmin kuitenkaan mässäillyt, mutta jo joulupäivänä vatsa oli levoton. Terveellinen muistutus siitä, mitä karppaus onkaan tehnyt ololleni!

Nyt on menossa jo toinen päivä joulun jälkeen, palaaminen karppaukseen on ollut ihanan helppoa. Vatsakin palkitsee rauhoittumalla vähitellen karppimalliin. Ja herkuttelua ei suinkaan ole tarvinnut lopettaa, kuka sanoo että aidot maut ja runsas kasvisten syöminen olisi jotenkin huonompi vaihtoehto kuin sokerilla ja valkoisilla jauhoilla tehdyt ylähiilariherkut? Ja ne juustot... Aah, Mustapekkaa... Paprikaista Koskenlaskijaa... Nam!