Ihan kiva oli palata taas arkeen, vaikka yhden pienen lipsahduksen sallin itselleni tänäänkin. Ja toisaalta luulenpa, että lipsahdus mahtui päivän hiilarisaldoon, sillä muu ruokailu oli aika hiilariköyhää. Eli kokeilin tehdä karjalanpiirakoita tällä kertaa kokoruiskuorella, täytteeksi tein ihan riisipuuroa ja maistelin yhden. Ihan kiva tuo ruiskuori, ehkä vähän vaikeammin käsiteltävä, mutta ei mikään mahdoton. Lopputulos oli jopa helpompi rypyttää kuin ruisvehnäkuori ja uunin jälkeen kuori oli mukavan rapsakkaa. Teen jatkossakin ruiskuoria.

Koska yritän laittaa ruokaa myös kalasta, kokeilen tänään Lidlin pakastealtaan puna-ahven fileitä.

Puna-ahvenfileet uunissa

ahvenfileitä
smetanaa
kermaa
sitruunamehua
suolaa
sitruunapippuria
kalamaustetta
tilliä

Lado fileet vuoan pohjalle ja sotke muut aineet keskenään. Seos saa olla tosi sitruunainen. Kaada fileiden päälle ja paista uunissa 200 asteessa kunnes ovat kypsiä.