Kävimme kuin kävimmekin jouluostoksilla ja niinpä ensimmäinen haaste ulkonasyömisen ja karppaamisen yhteensovittamisesta tuli jo tänään. Kävimme Hesessä ja tilasin tonnikalasalaatin paprikamajoneesilla. Moniviljasämpylän saivat jakaa lapset ja mies. Kotona tarkastin Hesen mainioilta nettisivuilta, kuinka paljon hiilareita tulinkaan syöneeksi - vain 6 g. Tosi hyvin! Ja mikä parasta ruoka oli paitsi maittamaa myös täyttävää. Kotona kannattanee myös ruveta rakentamaan ruokaisia salaatteja usein.

Ennen saunaan menoa söin varmuuden vuoksi yhden juustonäkkileivän, en siksi että olisi ollut nälkä, vaan siksi ettei mahdollinen heikko olo yllättäisi saunassa. Saunan jälkeen valmistin koko perheelle rahkaa, johon pistin pakastemustikoita ja -mansikoita, lorauksen Funligt-tiivistettä ja ehkäpä runsaan ruokalusikallisen keinomakeutusainetta. Rahka jäi silti mukavan kirpsakaksi, joten yllätykseni oli suuri, kun rahka maistui myös lapsille.

Söin äsken iltapalaksi (lue napostelin tv:n ääressä) pari kourallista (ehkä, ei tullut mitattua) suolapähkinöitä - jos se riittäisi pelastamaan huomisen aamun.

Hiilarit jäivät erittäin todennäköisesti jonnekin 60 gramman kieppeille, tästä on hyvä jatkaa.