Neljä viikkoa takana jo! Toisaalta se on kovin lyhyt aika, toisaalta tuntuu kuin olisi syönyt näin aina. Karppaus ei aiheuta enää ylimääristä vaivaa ja ajatustyötä, tosin enemmän tulee kokeiltua uusia reseptejä kuin ennen. Jos olisin fiksu, rakentaisin varmaan jonkun parin viikon ruokalistan, josta olisi helppo katsoa mitä seuraavaksi. Poikkeamat olisivat tietenkin sallittuja ellei jopa toivottavia. Kuka nyt jaksaa seurata orjallisesti jotain listaa?

Koska olen alkanut syömään lihaa paljon enemmän kuin ennen, perusannoksista riittää syötävää enää vain yhdeksi päiväksi. Aikaisemmin samoja annoksia syötiin kaksi päivää. Sen verran jää kuitenkin yli, että miehelle riittää tähteet eväiksi ja siitähän mies on äärimmäisen tyytyväinen. Kyllähän eiliset tähteetkin aina voittavat leipälinjan.

Painonpudotus näyttäisi lopultakin taittuvan. Nyt näyttäisi siltä, että tahti olisi hidastumassa tuonne jonnekin puolen kilon kieppeille per viikko. Ja se on oikein hyvä tahti se, edellisten viikkojen romahdusmainen pudotus ei pitkällä tähtäimellä ole ollenkaan suotavaa. Eikä tässä ole mikään kiire, kiloni olen kerännyt ajan kanssa, joten miksi niiden pudottamiseenkin ei saisi kulua aikaa? Jotenkin painonpudotus, vaikka onkin suotavaa ja toivottua, on kuitenkin toisarvoista hyvän olon ja herkullisen syömisen rinnalla. Syö hyvin ja laihdu, edelleenkin hämmästelen joka päivä sitä, että lautaseni on täynnä ja silti laihdun.

Rasvansaantiin joudun kiinnittämään huomiota, syömme kuitenkin aika paljon vähärasvaista lihaa, joten aterialle pitää muistaa hankkia rasvalisää jostain muista lähteistä. Loraus kermaa kastikkeeseen, salaatinkastike majoneesia tai oliiviöljyä tms.

Eilisenä ruoka oli GULASSI:

400 g naudan paistisuikaleita
2 sipulia, pilkottuna
5 valkosipulin kynttä, murskattuna
1 rkl paprikajauhetta
chilipippuria
400 g tomaattimurskaa
vettä
lihaliemikuutio
2 paprikaa
suolaa
mustapippuria

Ruskista paistisuikaleet, lisää sipulit ja kuullota. Lisää paprikajauhe ja chili. Kaada tomaatimurska sekaan, lisää vähän vettä ja lihaliemikuutio. Hauduta tunti. Pilko ja lisää paprikat, suola ja mustapippuri. Hauduta vielä tunti. Tarkista maku ja tarjoa lisukkeiden kera.